Ζοφερό το μέλλον της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.

Ζοφερό το μέλλον της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.

Αρ. Πρωτ. 7374/11.03.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Φρένο έχει βάλει το αρμόδιο Υπουργείο στην λειτουργία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη. Η αναβολή και η αδιαφορία που επέδειξε η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, απειλούν να τινάξουν στον αέρα το όλο εγχείρημα, που αποτελούσε άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το έργο είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά γενικότερα για την Βόρεια Ελλάδα, καθώς αφορά τη δράση καινοτόμων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Τα κίνητρα που θα έπρεπε να δώσει το αρμόδιο Υπουργείο για την προσέλκυση των επιχειρήσεων και των ερευνητικών φορέων, έτσι ώστε να συμμετάσχουν και να εγκατασταθούν στην Ζώνη Καινοτομίας, είναι αδιευκρίνιστα.

Η παραπάνω κατάσταση είναι εμφανής των προθέσεων της Κυβέρνησης, καθώς οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το όλο εγχείρημα. Συνέπεια όλων αυτών είναι η απώθηση καινοτόμων ιδεών και προϊόντων και η αποσύνδεση της έρευνας και της παραγωγής. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων, καθώς ήδη έχει παρέλθει αρκετός χρόνος και θα απωλέσει η χώρα μας ένα σημαντικό, για την αναπτυξιακή της τροχιά, έργο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο έτσι ώστε να απεμπλακεί το έργο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και να προχωρήσει η αναπτυξιακή της δράση;

Απάντηση Υπουργείου